Baas boven Baas

Baas boven baas

Er is altijd baas boven baas. Het is prettig als je blogs of artikelen goed worden gelezen, maar meestal best lastig om leuke en interessante onderwerpen te bedenken. Dit merk ik ook als ik artikelen of blogs van anderen lees. Hierop is voor mij, nagenoeg altijd, een uitzondering. Dat zijn namelijk de artikelen die Iwan van het Klankschaal Expertise Centrum schrijft.

Waarom?

Waarom vind ik Iwan’s artikelen altijd erg leuk om te lezen? Eigenlijk heel erg simpel. Ze zijn grappig maar hebben toch een serieuze ondertoon. Zo ook het laatste artikel dat Iwan stuurde. Ik had het gevoel dat dit artikel voor een gedeelte over mij ging. Navraag bij Iwan leerde inderdaad dat de groep waarin ik les heb gehad een stuk van de inspiratie vormde voor dit artikel. Weer veel humor en toch ook weer een serieuze noot erin verwerkt.

Delen

Ik vond het artikel zo goed, dat ik dit graag verder wil delen. Naar mijn mening moet dit artikel breed gedeeld worden. Het zou een inspiratie kunnen zijn voor meer mensen. Ik heb dit met Iwan besproken en we hebben besloten dat ik het eerste deel van dit artikel in een blog mag opnemen. Ik hoop dat jullie het net zo grappig vinden als dat ik het vond en vind!

Iwan’s artikel

Hieronder het eerst gedeelte van het artikel. Geniet ervan en vergeet niet de serieuze noot mee te nemen!

 

VERMIJD GORILLA TERREUR. WORD KLANKMASSEUR.

Als je houdt van hard werken moet je niet aan klankschalen beginnen. Ik zou het echt niet doen. Klankschalen is voor luie mensen.

Ik spreek uit eigen ervaring 😛

In elk bedrijf kun je zo hard werken als je wilt. Dus natuurlijk is dit te kort door de bocht. Maar ik snijd de bocht graag af. Als ik daarmee het plezier van klankschalen sneller bij jou kan brengen. 😉

Met klankschalen creëer je heel makkelijk ontspanning.

Stel je een ICT-adviseur voor. In zijn vakgebied heeft hij de beste ideeën. Maar geen enkele collega luistert naar hem. Doodvermoeiend.

Zulke mensen bestaan. Sterker nog, ze komen bij mij. Om het roer om te gooien. En dan wordt er voor het eerst wel naar hem geluisterd. Gefascineerd. Zonder dat hij ook maar één woord hoeft te zeggen. Wat een verademing!

Uiteraard zo lang hij zijn klankschalen laat horen. 😉

Of neem nou die masseur. Gekneed voor het vak. Geeft 2 of 3 geweldige manuele massages per dag.

Hij moet wel gorillahanden hebben om dat vol te houden. Maar een gorilla kan het niet van hem overnemen. Dus zal hij het zelf moeten doen.

En dan gaat het fout. Klachten aan handen, armen en schouders. Gevolg: overbelaste masseur sluit zijn deur.

Nu de klankschaalmasseur. Die plaatst 1 of 2 klankschalen op het lichaam. En pling-plongt af en toe tegen de schalen. Met een licht tikkie. En tussendoor is er tijd om rustig van de klank te genieten. Klinkt dat goed?

Ik zei het al, klankschalen is niet voor mensen die houden van hard werken. 😉

In mijn OPLEIDING DEEP SOUND MASSAGE [1] leer je veel waardevolle technieken. Om mensen te behandelen met klankschalen.

Het geeft je meer mogelijkheden. Maar niet persé méér plezier als je een klankschaalmomentje voor jezelf wilt. Mensen maken het vaak te ingewikkeld. Dat is niet nodig.

Verder lezen? Klik dan hier om door te gaan naar het artikel.

 

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere artikelen van Iwan? In de Vakbibliotheek op zijn site vind je meer informatie en andere artikelen. Neem daar zeker een kijkje! Het is echt de moeite waard.

Wil je zelf ook een klankschaalmassage ervaren (zoals ik die van Iwan heb geleerd)? Kijk dan verder bij klankschaalmassagesop deze site.

 

Don’t hurry, be happy!