Klankschalen zijn ‘zweverig’

Hoe het begon

Zoals je op de pagina ‘over mij‘ misschien al hebt gelezen, ben ik vanuit de ICT mijn eigen bedrijf gestart. Toen ik later een oud collega tegen kwam en op de vraag wat ik nu deed, antwoordde dat ik klankschaalmassages en ontspanningsmassages gaf, kreeg ik de vraag ‘of ik zo’n zweverig type was?’. Ik ontkende dat waarop hij zei ‘maar klankschalen zijn zweverig’. Bepaald niet dus! Maar hoe overtuig je er iemand van dat klankschalen en massages niet ‘zweverig’ zijn? Voor massages is dit nog wel te doen, maar een klankschaalmassage wordt toch weer even wat anders. Een goed Engels gezegde daarover is: the proof of the pudding is in the eating. Iets wat mij gelijk te binnen schoot toen ik met deze oud collega aan het praten was. Zo gezegd zo gedaan. Ik bood hem een klankschaalmassage aan zodat hij zelf kon ervaren of het zweverig is of niet. In eerste instantie stond hij er een beetje afhoudend tegen over. Maar wat overtuigingskracht deed wonderen.

Klankschalen zijn zweverig

Weinig ervaring met massages

Helaas voor mij had hij weinig ervaring met massages. Als alles nieuw is dan is het lastig om te vergelijken. Maar gelijk de koe bij de horens gevat en aan de slag gegaan. Gelukkig had hij op dat moment ook wat ruimte en kon het dus meteen. Ik had wel het idee dat hij in dat opzicht van mij af wilde en het daarom maar zo snel mogelijk achter de rug wilde hebben. Een voordeel van de klankschaalmassage is dat je dit volledig gekleed doet. Lekker makkelijk, het enige waar je aan moet denken is dat je sokken aan houdt. Dit was natuurlijk al weer een drempel minder. Zijn eerst massage en dan gelijk een klankschaalmassage was toch wel vreemd, daarbij hielp dat hij alles lekker kon aanhouden.

Klankschalen zijn zweverig

Na het lekker installeren van mijn oud collega ben ik aan de gang gegaan. Eerst zijn voeten gedaan, daarna zijn rug. Nu moest hij omdraaien waarna ik zijn buik, borst en handen heb gedaan. Nu nog zorgen dat hij weer rustig terug komt uit zijn ontspanning. Voorzichtig met mijn kleine klankschaaltje hem weer terug gehaald. Ik merkte dat het even duurde voordat hij weer helemaal ‘wakker’ was. Tijdens het napraten, met een kop thee, zei hij dat het geluid van de klankschalen inderdaad zweverig maar ook erg prettig is. Op mijn vraag of hij nog steeds de mening had ‘klankschalen zijn zweverig’ gaf hij nee als antwoord. Want de doorwerking op zijn lijf van de klankschalen had zijn werk gedaan. Hij voelde zich prettig en ontspannen. Daar is verder niets zweverigs aan vond hij. ‘Dit wil ik wel vaker was zijn reactie’.

Conclusie

De conclusie is dus dat klankschalen niet zweverig zijn. Oké, je kunt er zweverig mee doen maar dat is niet waarom ik Praktijk Slow Life ben begonnen. Bij mij draait het om ontspanning en daarvoor hoef je dus bepaald niet zweverig te zijn!

Mocht je zelf ook interesse hebben gekregen in een klankschaalmassage, maak dan via mijn contactpagina een afspraak.