Zelfverzorging Ayurveda – ogen

Zelfverzorging Ayurveda – ogen

Zelfverzorging Ayurveda – ogen bestaat uit het onder andere verfrissen van de ogen. Dit verbetert je zicht, maar verheldert ook je gedachten. De verzorging van de ogen is relatief simpel en je hebt er weinig voor nodig. Ook neem je de oogleden en de wenkbrauwen mee in dit ritueel. De meeste vrouwen doen al een gedeelte van dit ritueel. Ze doen dit vaak voor het slapen gaan. Mannen zullen hun rituelen hier iets meer op aan moeten passen. Ik ga het een een ander verduidelijken. Dat lijkt me wel zo handig zodat je het ritueel in je dagelijkse routine kunt inbouwen.

Ogen verzorgen

Het verzorgen van de ogen is, zoals aangegeven. erg makkelijk. Je hebt hiervoor maar twee dingen nodig: wattenschijfjes en rozenwater. Doe wat rozenwater op een watteschijfje en reinig hiermee de oogleden en de wenkbrauwen. Veeg van buiten naar binnen. Mochten er nog make-up restjes zitten dan worden deze naar de binnenkant van het oog gewreven. Make-up resten zijn daar makkelijk te verwijderen en je ogen gaan niet tranen. Dit in tegenstelling tot wanneer je van binnen naar buiten wrijft. Dit is het eerste deel van de ‘zelfverzorging Ayurveda – ogen’. Vervolgens neem je een nieuw wattenschijfje en doet hier weer wat rozenwater op. Vervolgens wring je het wattenschijfje uit boven je oog zodat er een druppel rozenwater in je oog komt. Je zult in het begin veel knipperen en het zal wat gaan prikken. Dit duurt echter maar kort.

Oogbad

Het is ook mogelijk om een oogbad te doen. Dit is erg lastig om alleen te doen. Er wordt namelijk een ring van deeg rond de ogen gemaakt waarna er olie op gegoten wordt. Dit is een behandeling die je alleen door een ayurvedisch behandelaar moet laten doen. Zelf bied ik deze behandeling niet aan, maar wie weet gaat dit in de toekomst nog veranderen.

Rozenwater

Let erg goed op met het rozenwater dat je gebruikt. Zelfverzorging Ayurveda oog RozenwaterJe wilt alleen puur en natuurlijk rozenwater gebruiken. Dit rozenwater is lastig te vinden maar met wat zoeken lukt dit wel via internet. Je zoekt dan naar rozenwater zonder toevoegingen. Het rozenwater bevat alleen roos en water en is zonder verdere toevoegingen. Met goed zoekwerk vind je dit echte pure rozenwater echt wel. Zelfs voor betaalbare prijzen. Met wat zoekwerk moet het lukken om 200 ml te vinden voor onder de € 5,00. Rozenwater wat in een laboratorium is gemaakt is niet geschikt. Je zoekt rozenwater wat gemaakt is door rozenbladeren te koken in gedestilleerd water.

Je bent klaar om met je dag te beginnen!

Om meer te lezen over de zelfverzorging Ayurveda ga je naar mijn algemene artikel hierover.