Zelfverzorging Ayurveda – oren

Zelfverzorging Ayurveda – oren

Zelfverzorging Ayurveda – oren, het verzorgen van de oren is nodig om een goed gehoor te behouden. Maar je doet het om al het vuil (oorsmeer) uit je oren af te voeren. Wist je dat het grootste gedeelte van je oorsmeer op je kussen terecht komt? Niet echt een smakelijk idee zullen we maar zeggen. Daarom is het zeker interessant om aan de slag te gaan met het verzorgen van je oren. Zeker omdat het maar weinig tijd in beslag neemt. Je hebt er ook niet veel voor nodig om het te kunnen doen.

Reiniging

Je oren reinigen is niet zo heel ingewikkeld.Zelfverzorging Ayurveda - oren Je doet dit met een wattenstaafje. Hiermee moet je wel oppassen, als je te diep met een wattenstaafje in je oren gaat kun je het trommelvlies beschadigen. Met een wattenstaafje kun je ook het oorsmeer naar binnen duwen. Precies het tegenovergestelde resultaat van wat je wilt bereiken. Makkelijker is het om je oren, gehoorgang en oorschelp in te smeren met olie. Ook hier gebruik je weer sesamolie voor, let er op dat dit een koud geperste olie is en dat deze van de eerste persing is. Masseer de olie zachtjes in in de oorschelp. Doe vervolgens een druppel olie op je vinger, of neem een pipet, en laat de druppel in je gehoorgang vallen. Masseer deze ook lichtjes. Ingewikkelder dan dit is het niet.

Trommelvlies

Een aandachtspunt hierbij is wel dat je geen gaatje(s) mag hebben in je trommelvlies. Mocht je deze hebben dan weet je dit wel en kan ik je deze behandeling alleen maar afraden. Mocht je er met deze behandeling achter komen dat je gaatjes in je trommelvlies hebt, neem dan contact op met je huisarts en overleg met hem wat je moet doen om verdere problemen te voorkomen.

Je bent klaar om met je dag te beginnen!

Om meer te lezen over de zelfverzorging Ayurveda ga je naar mijn algemene artikel hierover.