Ayurvedischemassage

De Ayurvedische massage, ook wel abhyanga, maakt gebruik van geurige olie die heerlijk inwerkt op het lichaam. Ook is de Ayurvedische massage in te delen naar twee verschillende, de activerende-, en ontspannende massage. Ik bied op dit moment alleen de ontspannende massage aan. Dit is een zachte en rustgevende massage met veel lange strijkingen (lange bewegingen over het hele lichaam). Er zijn speciale oliën te koop voor de verschillende dosha’s, de olie die ik gebruik is voor alle drie de dosha’s geschikt en heet Maha Narayan Taila. Wil je meer lezen over dosha’s kijk dan ook eens op mijn algemene pagina over Ayurveda. Daar staat meer informatie en een link naar een site waar je een vragenlijst in kunt vullen. Na het invullen, heb je een redelijk idee welke dosha op jou van toepassing is.

Hoe werkt het

De Ayurvedische massage is een onderdeel uit de Ayurveda. Ayurveda is in India een geneeskunde en levensstijl. Je kunt Ayurveda zelfs op de universiteiten studeren. De massages zijn een onderdeel uit deze geneeskunde en levensstijl. Het in olieën is een onderdeel uit het Ayurvedische ritueel en zorgt voor het onderhoud van het lichaam en de geest.

Wat geeft een Ayurvedische massage jou

De Ayurvedische massage geeft je ontspanning maar ook preventief onderhoud van het lichaam. Het in olieën van het lichaam heeft een preventieve werking en is rustgevend. De kruidige olie zorgt voor de verzorging van de huid. Deze voelt na een massage zachter aan.

De massage

De massage die ik geef is, een ontspannende massage en zorgt er voor dat stress verdwijnt. Daardoor worden problemen als bijvoorbeeld een burn-out voorkomen. De ontspanning zorgt er ook voor dat je beter uitgerust bent en daardoor beter kunt presteren in het dagelijkse werk. Het gebruik van veel lekker warme olie geeft een heerlijk ontspannen effect. Voor de massage van de voeten gebruik ik een massageschaaltje van kaash ( een legering van hoofdzakelijk koper en tin). Dit geeft de massage een heel nieuwe dimensie. Het draagt onder andere bij aan versterking van de spieren in je voeten en geeft een onvergelijkbaar gevoel van verlichting. In tegenstelling tot de meeste massages wordt het eerste gedeelte van de massage zonder olie gedaan. Hierbij worden de spieren opgewarmd en gekneed. Daarna wordt de warme olie in gemasseerd over het lichaam.

Bij de massages wordt bij de mogelijkheden een tijd weergegeven. Dit is echter een indicatie, mijn ervaring is dat een Ayurvedische massage altijd langer duurt. Een massage moet namelijk goed voelen, daardoor is hij de ene keer wat langzamer dan de andere keer.

Mogelijkheden Ayurvedische massage

Ik biedt de volgende opties aan om deze Ayurvedische massage te ontvangen:

 • De Ayurvedische massage uitgebreid duurt ongeveer een uur en en kost € 79,95
 • Ayurvedische abonnement uitgebreid: je krijgt 6 massages en betaalt er 5, de kosten zijn € 399,95
 • De Ayurvedische massage standaard duurt ongeveer een uur en kost € 65,00 (hierbij doe ik geen hoofd-, gezichts-, en voetmassage)
 • Ayurvedische abonnement standaard: je krijgt 6 massages en betaald er 5, de kosten zijn € 325,00

 

Voor het maken van een afspraak ga je naar mijn contactpagina of klik je op de button hieronder om direct een afspraak te maken.

Maak een afspraak

Aandachtspunten

Er zijn een aantal aandachtspunten bij het krijgen van de Ayurvedische  massage. Ik haal deze aandachtspunten aan omdat ik in deze gevallen niet kan en wil masseren. De gevolgen van het masseren bij de hieronder genoemde aandoeningen of situaties kan tot grote problemen leiden.

Indicaties om niet te masseren:

 • Koorts, massage werkt verwarmend waardoor de koorts nog hoger wordt
 • Infectieziekten, (griep, verkoudheid, keelontsteking)
 • Open wonden
 • Besmettelijke huidziekten
 • Hartaandoeningen of hoge bloeddruk. Hierop maak ik een uitzondering indien u hiervoor een advies heeft van de huisarts
 • Indien je kanker hebt of nog geen drie jaar schoon verklaard bent
 • Neurologische ziekten (epilepsie, naecologie en dergelijke aandoeningen)
 • Zwangerschappen of indien je bezig bent met zwanger worden
 • Noten allergie, de olie die gebruikt wordt voor de Ayurvedische massage bevat noten.

 

Verder dien je met het volgende rekening te houden:

 • Drink na de massage voldoende water, hierdoor worden vrijgekomen afvalstoffen beter afgevoerd
 • Door het gebruik van olie, die nagenoeg niet uit kleding gaat, is het belangrijk om een oude onderbroek aan te trekken die vies mag worden en waar het geen probleem is als er vlekken in komen die er niet meer uit gaan, hou daar rekening mee. Het is echter handiger om zonder gemasseerd te worden.
 • Na de massage zit je haar in de war en moet je, eventueel, opnieuw make-up aanbrengen. Wil je dit niet, geef dit dan van te voren aan. Dit is alleen van toepassing bij de uitgebreide massage.

 

Bovendien dien je er rekening mee te houden dat ik in een aantal gevallen niet volledig kan masseren. Dit hoeft geen punt te zijn, vaak kan het lichaam nagenoeg helemaal gemasseerd worden. Wel dien je er rekening mee te houden dat het masseren van een volle buik erg naar voor je is. Zorg dus dat je niet met een volle buik naar mij toe komt. En misschien een open deur voor je, maar zorg dat je fris en fruitig bij mij komt. Dit is voor ons beide wel zo prettig.

Cadeaubon

Je kunt deze behandeling natuurlijk ook cadeau geven aan je geliefde, vriend of vriendin. Voor het bestellen van deze cadeaubon neem je contact met mij op via mijn contactpagina. De cadeaubon is een jaar geldig en dient ingeleverd te worden voor aanvang van de massage.

Cadeaubon Praktijk Slow Life

 

Wellness

Mijn massages zijn vergelijkbaar met de massages zoals je deze vaak in wellness centra krijgt. Ze zullen op een aantal punten wat afwijken maar in grote lijnen komen ze overeen. Dit komt onder andere omdat wellness centra gericht zijn op ontspanning. Dit hebben we met elkaar gemeen. Mijn opleidingen heb ik voor een groot gedeelte gevolgd bij een opleidingscentrum wat ondermeer wellness opleidingen verzorgt. Om meer te weten te komen, klik je op het logo van de Wellness Academie hieronder. Zij hebben een gevarieerd aanbod in opleidingen waarvan ik er in de toekomst nog meer ga volgen. Houd de site dus goed in de gaten of beter nog abonneer je op mijn nieuwsbrief zodat je op de hoogte bent als ik een nieuwe behandeling aanbied.

 

error: Content is protected !!