Klankschaalmassage

Klankschaalmassage wordt ook wel klankmassage genoemd. Ik gebruik zelf liever de term klankmassage omdat die ook het werken met de Chinese-, of windgong omvat. Deze gong heeft een goede uitwerking, maar kan wel zeer heftig overkomen. Later zal ik meer over de gong vertellen. Op dit moment werk ik daar nog niet mee, dus zal ik je niet lastig vallen met deze informatie.

De klankmassage richt zich op het ontspannen van lichaam en geest. Je ontspant je volledig en komt helemaal tot rust, terwijl je omringt wordt door het geluid van de klankschalen. De tijd vliegt voorbij  en je staat weer als herboren op. Je voelt je weer energieker en hebt niet in de gaten dat het al weer een uur geleden is dat je bent gaan liggen voor de massage. Even is er geen buitenwereld, geen werk, geen huishouden. Er is helemaal niets geweest!

Hoe werkt het

De klankschalen worden aangeslagen waardoor een trilling en een geluid ontstaat. Vervolgens wordt de klankschaal op het lichaam gezet of gehouden. De trillingen en dit geluid werken daardoor in op het lichaam. Omdat het lichaam voor 80% uit water bestaat, worden de trillingen goed door het lichaam heen geleid. Hierdoor worden alle cellen in het lichaam bereikt. De massage werkt dus diep door in het lichaam, wat een gevoel geeft van totale ontspanning. Het heeft een zachte en relaxte werking. Mocht je al eens een klankschaal sessie in een sauna hebben gehad, dit is iets heel anders. Dit komt doordat ik één op één werk en niet met een groep mensen. Wat je in de sauna krijgt, is meer een klankschaal concert. Als je dat al prettig vond, dan is dit zeker een massage voor jou!

Ik behandel met de klankschaal eerst je voeten, dan je onderrug en daarna bovenrug, schouders en bekken. Daarna draai je jezelf om waarna ik de onderbuik en borst behandel. De klankschaal op de onderbuik blijft staan, terwijl je van mij dan ook een handmassage met de klankschaal krijgt. Dit klinkt kort maar duurt bij elkaar gemiddeld 45 tot 60 minuten. Mijn ervaring is ook dat het kort lijkt, maar dit is echt wel de tijd die we kwijt zijn voor de massage. Mocht je graag een langere massage willen dan is dit in overleg mogelijk.

Wat geeft een klankschaalmassage jou

Wat de effecten zijn van een klankschaalmassage is per persoon verschillend. Voor de één heeft het een ander effect dan voor de ander. We zijn niet voor niets allemaal individuen en reageren dus verschillend op de behandeling. De effecten die het meest voorkomen heb ik hieronder benoemd. Het kan zijn dat er voor jou een ander effect naar voren komt.

 • Klankschaalmassagediepe ontspanning, zowel geestelijk als lichamelijk
 • een betere nachtrust
 • het loslaten van stress
 • meer energie
 • levenslust en enthousiasme
 • vermindering van pijn of kwalen

Ook kan een klankmassage ondersteunend werken bij (medische) behandelingen. Het ondergaan van een klankschaal sessie vervangt geen reguliere geneeskunde maar kan deze wel versterken. Klankschalen hebben ook een verlichtende werking bij pijn. Een klankmassage kan dus prettig zijn bij reuma, schouderklachten en pijnklachten die ontstaan door stress. Als je onder behandeling bent bij een arts, overleg dan met hem of het ontvangen van een klankmassage geen kwaad kan of zelfs is aan te bevelen.

De massages

De standaard massage is gericht op ontspanning. Je wordt heerlijk ondergedompeld in de klanken van de klankschalen. Dit werkt erg ontspannend en geeft de voordelen die eerder genoemd zijn in ‘wat geeft een klankschaalmassage jou’. De uitgebreide versie gebruik ik om gericht op pijn te werken. Daarvoor is een voorbespreking nodig en werk ik uitgebreid op de plekken waar de pijn zit. Mijn eigen ervaring is dat dit een stuk opluchting van de pijn geeft. Dit krijg ik ook terug van anderen die deze behandeling hebben ondergaan. Je moet er wel rekening mee houden dat deze behandeling niet de normale geneeskunde vervangt. Het is eerder een aanvulling op of complementair aan wat er bij de reguliere geneeskunde gedaan wordt.

Het is makkelijk

Waarom een klankmassage makkelijk is? Dat is heel eenvoudig, je hoeft alleen te gaan liggen. Je trekt je schoenen uit en we gaan aan de slag. Een paar sokken is wel handig. Je krijgt bij mij ook een voetreflexmassage met de klankschaal. Dit is makkelijker en prettiger als je sokken aan hebt. En dan hoef je alleen maar te genieten van de klanken en de massage. Een voordeel is ook dat je na de massage geen last hebt van eventuele olie die ik bij andere massages gebruik. Daarom is het ook een ideale massage om te krijgen als je de kinderen net even hebt weg gebracht naar de sportclub. Als je de massage hebt gehad ben je gelijk weer klaar om de kinderen op te halen.

Mogelijkheden

Ik biedt de volgende opties aan om deze klankschaalmassage te ontvangen:

 • Klanschaalmassage € 59,95
 • Klank abonnement: je krijgt 6 massages en betaalt er 5, de kosten zijn € 299,00 (deze zijn altijd zonder nabespreking)
 • Klankschaalmassage uitgebreid en nabespreking € 69,95 (dit is inclusief een uitleg en eventuele nabespreking)

Voor het maken van een afspraak ga je naar mijn contactpagina of klik je op de button hieronder om direct een afspraak te maken.

Maak een afspraak

 

Aandachtspunten

Er zijn een aantal aandachtspunten bij het ontvangen van een klankmassage. Ik haal deze aandachtspunten aan omdat ik in deze gevallen geen (volledige) klankmassage kan en wil geven. De gevolgen van de klankmassage bij de hieronder genoemde aandoeningen en situaties kan tot grote problemen leiden.

 • Zwangerschap, indien je zwanger bent of wilt worden zal ik niet zo maar behandelen. Je dient dit vooraf te overleggen met de behandelend arts.
 • Risicozwangerschappen, deze behandel ik niet.
 • Neurologische ziekten (epilepsie, naecologie en dergelijken).
 • Indien je kanker hebt of nog geen 3 jaar schoon verklaard bent.
 • Als je ongesteld bent, behandel ik de buik niet omdat de trillingen de menstruatie kunnen verergeren.

Verder:

 • Drink na de massage voldoende water, hierdoor worden vrijgekomen afvalstoffen beter afgevoerd.

Cadeaubon

Je kunt deze behandeling natuurlijk ook cadeau geven aan je geliefde, vriend of vriendin. Voor het bestellen van deze cadeaubon neem je contact met mij op via mijn contactpagina. De cadeaubon is een jaar geldig en dient ingeleverd te worden voor aanvang van de massage.

Cadeaubon Praktijk Slow Life

Don’t hurry, be happy!

Klankschaal Expertise Centrum

Mocht je meer interesse hebben gekregen in klankschalen of misschien zelf een opleiding willen volgen, dan kan ik je het Klankschaal Expertise Centrum aanbevelen. Iwan is gepassioneerd bezig met klankschalen en verkoopt deze ook. Het kopen van een klankschaal bij Iwan is een hele belevenis. Je krijgt ruim de tijd om de verschillende klankschalen en kloppers uit te proberen en een goede begeleiding en advies.

error: Content is protected !!