Klankschalen

Wat zijn klankschalen en wat kunnen ze voor jou betekenen? Zijn ze alleen maar leuk en prettig om naar te luisteren of zijn er nog meer mogelijkheden met klankschalen? En niet onbelangrijk, hoe worden ze gemaakt?

Wat zijn klankschalen

Klankschalen zijn schalen die gebruikt worden in Tibet om uit te eten, ze worden ook wel eetkommen genoemd. Er zijn als je op het web gaat kijken nog veel meer benamingen voor, maar die slaan we hier even over. Ze worden ook als offerschalen gebruikt en geven een mooi geluid wat erg rustgevend werkt. Dit geluid kan gemaakt worden door tegen de schaal te slaan of door er langs te strijken.

Wat kunnen ze voor jou betekenen

Het gebruik van klankschalen in massages bestaat al een lange tijd. De schalen brengen een trillend geluid voort wat inwerkt op het lichaam. Het menselijk lichaam bestaat voor 80 procent uit water, en water geleidt het geluid erg goed. Door de schaal dicht bij het lichaam aan te slaan of aan te strijken wordt er een geluid, trilling, geproduceerd. Deze trillingen werken in op het menselijk lichaam en zorgen dat de spanningen worden weg getrild. Het is een prettige vorm van massage waarbij je gekleed gaat liggen. Dit heeft als voordeel dat je geen gedoe hebt met douchen vanwege al die gebruikte olie, zoals na een traditionele massage. Het is een relatief snelle manier omdat je weinig tot niets hoeft voor te bereiden. Na de massage kun je dus gewoon door naar je volgende afspraak.

Helende werking

Klankschalen in een groepVolgens een groot aantal mensen heeft een klankmassage een helende werking. De schalen werken in op de energiebanen in het menselijk lichaam. Door de trillingen die ze daar voortbrengen worden eventuele energieblokkades opgeheven. Dit heeft een verlichtende werking bij rugpijn en bij schouderklachten. Ook kunt je met de schalen de “vitale levensenergie” van iemand versterken. Je voelt jezelf daardoor fitter na een dergelijke massage. Zo kan het gebruik van de schalen ook bijdragen aan herstel bij RSI klachten, maar ook zou het mensen met reuma kunnen helpen. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om ze te gebruiken om te ontspannen. Als eerder genoemde problemen opgelost worden door een massage met klankschalen dan is dat mooi meegenomen. Het is van mij uit nooit het doel om iemand te behandelen voor dit soort klachten. Het draait bij Praktijk Slow Life uiteindelijk altijd om het onthaasten en ontspannen.

Voor meer informatie kijk je op mijn pagina behandelingen bij klankmassage.

Klankschalen maken

Een tijdje geleden kwam ik op Youtube een filmpje tegen over hoe klankschalen worden gemaakt. Ik vond dit interessant om te bekijken. Mocht je dit zelf ook interessant of leuk vinden? Het filmpje heb ik hieronder geplaatst.

Klankschaal concert

Ook zijn er nog de concerten, hierbij ben je met een groep mensen. Je ligt in de ruimte en de behandelaar geeft zijn concert. Dit is vaak een erg mooie manier om kennis te maken met de klankschalen. Op dit moment geef ik nog geen concerten, maar wil dit in de toekomst wel gaan doen. Wil je daar meer over weten of op de hoogte worden gehouden, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Mocht je na het lezen van dit stukje interesse hebben gekregen in een behandeling, neem dan contact met mij op via de contactpagina.

 

Don’t hurry, be happy!

error: Content is protected !!