Dosha test

Deze dosha test gaat uit van je fysieke kenmerken. Deze zijn in de andere dosha test ook al voor een klein stukje naar voren gekomen. Bij deze dosha test wordt er alleen maar gekeken naar de fysieke kenmerken. Het is een test en de vraagstelling is zo dat de antwoorden net wat anders kunnen zijn dan in de andere test. Mocht er een andere dominante dosha uitkomen dan is dit geen probleem. Sterker nog het is zeer waarschijnlijk.

Over de dosha’s

De leer zegt dat er drie constituties bestaan. Ze worden dosha’s genoemd. De drie dosha’s zijn: Vata, Pitta en Kapha. Deze dosha’s zijn gebaseerd op vijf elementen. Dit zijn vuur, aarde, water, lucht en ether. Belangrijk daarbij is dat de leer er vanuit gaat dat deze elementen in evenwicht zijn. Als het evenwicht goed is, voel je jezelf lekkerder in je lijf, heb je meer energie en zul je niet snel ziek worden. De leer zegt ook dat de dosha’s in evenwicht gehouden worden met voeding. Iedereen heeft de drie dosha’s, wel overheerst er (meestal) één of twee. Door voeding, yoga, kruiden of massage worden de drie dosha’s in een beter evenwicht gebracht. Het is dus behoorlijk handig om te weten wat jou dosha’s zijn en in welke mate je bepaalde dosha’s hebt. Je kunt dan daar bijvoorbeeld met je voeding en je slaappatroon rekening me houden.

De Dosha test

Veel plezier met het invullen van de test. Er zijn geen goede of foute antwoorden. Het zijn maar 27 vragen waar je zo mee klaar bent.

Niet vergeten

Als je zo dadelijk de test hebt ingevuld is het extra leuk om een Ayurvedische massage te boeken. Ik kan je dan nog wat meer vertellen over de Ayurveda en je gaat ook nog eens heerlijk ontspannen met een goed verzorgde huid de deur uit. Wat wil je nog meer?

1.Hoe is jouw lichaamsbouw
2.Wat voor beendergestel heb je
3.Wat voor huid heb je
4.Wat voor type haar heb je
5.Hoe zou je je ogen omschrijven
6.Hoe ziet jou oogwit er uit
7.Hoe ziet je gebit er uit
8.Hoe zou je je nagels omschrijven
9.Wat past het beste bij je handen
10.Hoe klinkt jouw stem
11.Hoe is jouw stoelgang
12.Hoe ziet jou faeces (ontlasting) er uit
13.Heb je vaak dorst
14.Wat omschrijft jou lichaamstemperatuur het beste
15.Je lichaamsgewicht
16.Welke omschrijving past het beste bij jouw stemming
17.Hoe zou je jezelf omschrijven op emotioneel vlak
18.Hoe is je eetlust
19.Welke omschrijving past het beste bij jou manier van lopen
20.Wat is het meest van toepassing op jouw concentratie
21.Welke omschrijving past het beste bij je besluitvaardigheid
22.Hoe is jou werktempo
23.Wat is het meest op jou van toepassing met betrekking tot vermoeidheid
24.Geestelijk opname vermogen
25.Hoe zijn jouw dromen als je slaapt
26.Welke omschrijving met betrekking tot seks past het beste bij je
27.Hoe is je omgang met geld